休息是訓練的一部份




當唔少人決定做gym減肥,都好心急想即刻甩走脂肪,所以安排日日做gym, 希望加快效果。

但點知愈做,體力/效果反而愈差,真係好想就咁放棄😣?


👉🏼過度訓練,連續不間斷地做gym會令可體松(荷爾蒙)提高,降低生長激素,對肌肉成長不利;又會容易疲勞、令訓練強度減弱,更會令人渴望高卡路里既食物。


另外睡眠不足🕒、情緒壓力💔、長時間飢餓⛔都會提高體內既可體松(荷爾蒙), 間接令人肥胖同唔健康。


要做到能堅持又有效率咁減肥,大家就要做個精明又有計劃既運動人士啦!記住呀!休息都係訓練既一部份🤗

----------------------------------------------------------------------

LADY PT FITNESS

➡️位於西鐵站旁2分鐘步程🚶🏻,場地配置多種設備及訓練模式,不設會藉,同時有人流限制,1對1 高私隱度免尷尬。

➡️主力提供專業女私人健身教練服務,不論是增肌塑形💪🏻,還是修身減脂,都專門為你度身設計課堂,包括飲食建議/改善身體姿勢,達至最佳效果👍🏻。

➡️我們不設房間 / 信用卡機,💥絕不強逼推銷,收費靈活,😊可單次購買,務求令你可專心做運動!


❇️地址:屯門新合里3號滙賢一號 雋峰 1705室

❇️Whatsapp: wa.me/+85298663950

❇️網站: https://www.ladypt.hk/

❇️Facebook: https://www.facebook.com/ladyptfitness/

❇️IG: ladyptfitness

22 次查看0 則留言

最新文章

查看全部